Braun JB 5160 er har et flot og stilrent design. Blenderen kører det klassiske design med motor enheden for neden og med en glaskanden foroven. Blenderen er lavet super brugervenlig, og let at anvende. På blenderen er der en drejeknap, til at skifte imellem hastigheder og funktioner samt en tryk knap til start. Braun JB 5160 har en meget kraftig motor, i forhold til andre blendere, Motoren er på hele 1000 watt, hvilket gør, at den kan blende selv de hårde ingredienser

Braun JB 5160 er en super rummelig model med en kapacitet på hele 1,7 liter. Glaskanden er lavet af Termoresistent blenderglas. Derudover har den hele 11 hastigheder og en puls funktion, så den kan tilpasse sig til lige den mad, som du skal lave.

Blenderen fra Braun kommer også med 3 særskilte programmer. Et ice crush program og som navnet det siger, så er det til at knuse is, til for eksempel drinks. Der er også et Soup & purée program, som er lavet til at lave suppe og pourée. Og den sidste funktion er et Smoothie program, som er lavet specielt, til at lave den bedste smoothie.

Blenderen fra Braun blevet testet af 2 store ekspertkilder Forbrugerrådet tænk og den internationale testside Trustedreviews.com. Begge parter er meget imponeret over Braun JB 5160. Så den er kåret som testvinder hos den danske Forbrugerrådet tænk mens næsten en topscorer hos Trustedreviews.com med 4,5 stjerner. Trustedreviews.com roser den, med at den har et flot design, og er nem at bruge. De siger også, at den er super god til, at lave smoothies.